середу, 22 лютого 2017 р.


                                  ВІДКРИТІ УРОКИ


В рамках підготовки до педагогічної ради «Справжній учитель: який він?» вчителями-філологами Балабинського НВК «Престиж» були проведені відкриті уроки.
Так, 20 лютого вчитель Запара Вікторія Тимофіївна провела відкритий урок з української мови в 6-Б класі на тему «Іменник. Узагальнення і систематизація вивченого».




21 лютого вчитель Черкун Катерина Григорівна у 7-А класі провела урок із зарубіжної літератури на тему «Едгар По-засновник жанру детективу у світовій літературі. Сюжет і композиція оповідання «Золотий жук».






22 лютого вчитель Танигіна Світлана Григорівна провела урок з російської мови у 5-А на тему «Я среди людей, здравствуйте!»


   
На ці уроки завітали наші колеги-вчителі інших предметів: математики, англійської мови, хімії, географії, історії, фізичного виховання, а також вчителі початкових класів.
Відкриті уроки, показані вчителями-філологами, пройшли на високому рівні, про що свідчать відгуки колег і адміністрації. На уроках панувала творча й невимушена атмосфера, яка засвідчила високий професіоналізм педагогів і хорошу підготовку учнів. Були використані різноманітні форми роботи: ігрові, групові, індивідуальні, робота в парах тощо.




Також до Міжнародного Дня рідної мови спільними зусиллями вчителів української мови і літератури Пересунько Тетяни Миколаївни (Балабинський НВК «Престиж») та Подлєсної Ірини Сергіївни (Новоспаська ЗОШ І-ІІІ ступенів м.Приазовськ Запорізька область) було організовано і проведено мережний міжшкільний регіональний проект “Мовний калейдоскоп”, участь в якому взяли школярі 22-х команд. Нашу школу представляла команда «Хмаренята» учнів 6-А класу. Цікаво, що до учнів Запорізької області долучилися учасники з інших областей: Тернопольської, Сумської, Черкаської. Отже, проект вийшов далеко за межі міжрегіонального. Це свідчить про те, що сучасні учні небайдужі до долі рідної мови, цікавляться її історією та прагнуть краще пізнати мовні таємниці.

І відкриті уроки, і мережний проект показали, що такі види педагогічної діяльності є ефективними і корисними, бо завдяки ним можна мати уяву про професійні досягнення колег-вчителів, взяти щось позитивне для своєї діяльності. А молодим вчителям є добра нагода повчитися в старших колег, переймаючи їх досвід і формуючи власний стиль викладання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...